Sivut

torstai 8. maaliskuuta 2012

Leikkaus

Vihdoinkin leikkaus on ohi ja Kibo on kotona.

Eilen käytiin uimassa ja pestiin koira hyvin. Myös pötköt olivat mukana.




Hippu kertakaikkiaan rakastaa uimista!

Brutuksen taidonnäyte

Uinnin jälkeen Kibosta puhalleltiin vedet pois ja vielä lopuksi hiustenkuivaajalla ihan kuivateltiin, sen jälkeen ajettiin suoraan Apexiin ja koiralle laitettiin kylkeen kipulaastari. Mikä tietysti tarkotti sitä, että kyljestä ajeltiin isolta alueelta karvat pois.


Ja koska kipulaastari on erittäin myrkyllinen ja pötköt olivat meillä hoidossa Taijan ollessa yövuorossa oli Kibon pidettävä kauluria. Kauluri on tällä kertaa oikein hyvän kokoinen mutta syöminen ei onnistunut, siinä Kibo sai hieman apua ;)



Tänään oli sitten vihdoinkin itse leikkauspäivä.
Kibo vietiin Apexiin aamulla klo 8 ja ensitöikseen lääkäri otti röntgenkuvat. Varsinkin pyydettiin tarkastamaan oikea etutassu jota oli linkannut. Mitään kuvissa ei kuitenkaan näkynyt ja se oli jo yksi huokaisun aihe. Lääkäri sanoikin, että usein maallikko ei osaa erottaa mitä tassua koira ontuu ja varsinkin tällaisissa tapauksissa kun toinen puoli on aivan romuna on asiaa vaikea havaita. Tultiin siis siihen johtopäätökseen että lonkka on ollut niin kipeä että on näyttänyt siltä kun koira olisi linkannut etu tassua.

Sen jälkeen lähdettiinkin töihin ja Kiboa alettiin valmistella leikkausta varten.
Lääkäri lupasi soittaa kun operaatio on ohi ja tunnit olivat piiiiiiiiiiiiiiitkiä ennen kuin odotettu soitto tuli.

Leikkaus oli mennyt hyvin ja kuvissa kaikki näytti onnistuneelta. Olin vitsaillut Kibon siskon omistajalle Ritvalle että miltähän puudelilta Kibo näyttää kun karvat on ajatteu takapäästä pois.
Totuus selvisi illalla kun käytiin Kibo hakemassa kotiin ja varsinainen shibapuudeli sieltä meille syliin annettiinkin :D

Kibo the shibapuudeli <3
Huomiseen saakka vaikuttaa vielä epiduraali ja Kibolle pitää antaa kauhea määrä kipulääkettä ja antibioottia ja saatiin jo valmiiksi korvatipat mitä sitten laitetaan sen nahkaan kun tulee itseään kuitenkin paljon nuolemaan. Tikkien poisto 12 päivän päästä. Varmasti seuraavat kolme päivää on aika raskaita, mutta eipä ole helppoa sittenkään kun Kibo on jo paremmassa kunnossa ja menoa on hillittävä vähintään 2 kuukautta. Lenkit 2 viikon jaksoissa 3xpäivässä ensin 10 min, 15 min, 20 min, 30 min ja sitten pikkuhiljaa normiin liikunta määrään. Heti kun vain voi, aloitetaan vesiterapia ja jatketaan uimisella. Ruokailuun täytyy nyt kiinnittää erittäin paljon huomiota ja mahdollisesti siirtyä 2 kk dietti nappuloihin jottein painoa pääse tulemaan lisää.
Netalle kurjin juttu, Kibo ei saa mennä rappuja 2 kk ja koira on hieman liian painava Netalle kannettavaksi. Mutta ehkä asioita pystyy järjestelemään :)

Tästä on hyvä jatkaa, ihanaa kun leikkaus on ohi ja koira kotona <3

4 kommenttia:

  1. Ihanaa että leikkause meni hyvin. Toivottavasti toipuminen sujuu hyvin, tsemppiä tulevaan!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, samaa mekin toivotaan.
    Ja varmasti ajan kanssa Kibosta tulee entistä ehompi :)

    VastaaPoista
  3. Toivotamme hyvää ja nopeaa paranemista täältäkin.
    Tuo häntäpystyssä-uimiskuva ja puudeli shiba ovat kyllä erittäin suloisia.

    VastaaPoista
  4. Shibapuudeli näyttää kyllä vallan hauskalta, jotain hauskaa tässäkin ;) Mutta mikä tuska siitä lopulta "kasvaakaan"....Mikan ja Netan pitää kasvattaa pitkät kynnet jotta voivat rapsutella mun kanssa koiraa, ei käy kateeksi ollenkaan.

    VastaaPoista