Sivut

torstai 5. tammikuuta 2012

Kastraatio ja mitä siitä seurasi

Kibo kastroitiin heti joulun pyhien jälkeen.
Operaatio tehtiin Tassussa ja sujui oikein hyvin.
Jäpikkä käveli huoneesta itse ulos ja autosta kotiin vaikka vallan sekavassa tilassa olikin. Tötterö päässä tosin oli jokseenkin hankalaa liikkua ja koira oli ihan ihmeissään että mitä pahaa hän on tehnyt jotta kohdellaan niiiiin huonosti ;)


Tilattiin heti Petenkoiratarvikkeesta puhallettava kauluri ja näin Kibosta tuli Päivänkakkara ;) Näytti niin hassulta iso ympyrä kaulansa ympärillä.

Herra Päivänkakkara

Kaksi päivää ja kauluri oli laitettu vahingossa väärinpäin ja Pomponen oli syönyt tulpan irti. Parvekkeelta tuli onnellinen koira tyhjä kauluri kaulasta roikkuen sisälle.
Joten se siitä kakkarasta.
Ja ei kun takaisin tötterö päähän.

Kukapa sellaisesta tykkäisi, joten Kibo onkin lähes nukkunut viimeiset 8 päivää.
Kuitenkin eilen illalla oli näkyvissä jo se, että koira oli apattisempi kuin ennen, ei halunnut ulos, eikä juurikaan kontaktia. Yöllä sitten 2 aikaan alkoi rykiä ja oksentaa limaa. Tätä jatkui aamuun saakka eikä aamulenkille ollut lähtijää.

Ja jälleen ajanvaraus lääkärille. Onneksi saatiin suht aamusta aika.
Kibosta otettiin verikokeet, kuunneltiin sydän, keuhkot ja mitattiin kume sekä otettiin tulehdusarvot ja tutkittiin nestetasapaino.
Lämpö oli normaalin ylärajalla, eli 39 astetta, sydän ja keuhkot kunnossa eikä ylimääräisiä ääniä tms. tulehdusarvot oli hieman koholla ollen 17,4 ja nestetasapaino oli hyvä. Lääkäri kertoikin, että Kibon nestetasapainon tutkimien ikenistä vain katsomalla on hankalaa kun ikenet ovat niin moniväriset. Kokeilemalla tietysti seviää enemmän.
Samalla lääkäri katsoi leikkaushaavan ja totesi sen olevan hyvin parantunut. 2 tikkiä ei ollut sulanut kunolla. Toisen lääkäri poisti ja toisen nyppäsi irti. Ja jihuu, tötteröä ei enää tarvita. Silti pitää olla tarkkana ettei nuole jalkojen väliä kokoajan. Haavaa Kibo ei olekaan innokas nuolemaan, eniten tuntuu että paljaaksi ajellut kohdat kutisevat. Onneksi kutina on jo hieman helpottanut.

Diagnoosi lopulta oli kennelyskä ja siihen lääkkeeksi yskänläkettä. Auttaa sitten tai ei, jää nähtäväksi.

Nyt on kulunut n. 1,5 kk viimeisestä Carthropen piikistä ja vasen takajalka alkaa olla taas erittäin kipeä. Olin yhteydessä Apexiin ja aloitettiin jälleen kipulääke kuuri. Apexista lupasivat että Kiboa hoitanut ortopedi soittaa ja selvittää koska voidaan käydä ottamassa joko uusi kuuri tai vian yksi piikki ja sehän sopii heti kun tämä jo aloitettu lääkekuuri saadaan loppuun, eli varmaan n. 2 viikon kuluttua. Sitten otetaankin kerran kuukaudessa jonkun aikaa, vaikka tämä vuosi. Siitä varmaan pitää keskustella jossain vaiheessa lääkärin kanssa.

Näillä taas mennään.
Särkylääkkeillä ja yskänlääkkeellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti