Sivut

maanantai 27. toukokuuta 2013

Mai kotona!

Joo, näin tapahtui eilen illalla.
Lääkäri katsoi, että nesteytyksellä ei ole enää lisäarvoa Main toipumisen kannalta koska typykkä oli jo erittäin pirteä, niin pirteä että pureskeli tippaletukuja poikki, urakalla ;) Olivat siis laittaneet sille kopan päähän ja sitähän Mai erityisesti vihaa!

Eli haettiin myöhään sunnuntai illalla Mai kotiin.
Riemu oli molemminpuolista. Mai ei tiennyt kumpaa olisi pusutellut ja halinut ja hyppi ja loikki meidän välillä.

Käytiin vielä läpi muutamat arvot, jotka jo tiedettiinkin.

Mukaan saatiin iso nippu papereita.

Sunnuntai iltapäivällä urea arvo oli hieman noussut, 12,5 mutta krea arvo laskenut 139 vaikka nesteytys oli lopetettu. Ureaa saattoi nostaa hieman lihapitoinen ruokavalio. Mennään tiistaina kontrolliin jossa nähdään millaisina arvot on pysynet vai ovatko kovin muttuneet.

Mailta oli otettu iso liuta erilaisia kokeita.
Maksa-arvot olivat kunnossa ja maksa normaalin kokoinen, ACTH-testi negatiivinen (Addisonin tauti), munuaisten ultraus, borrelia ja sydänmato negatiiviset, virtsatutkimukset moneen kertaa jnejne. Kahden sivun verran kaikkea!

Lääkärin kanssa käytiin puhelimitse läpi muutama mieltä vaivannut asia.
Maita ei tulisi nukuttaa, ainakaan kovin kavyin perustein jos ollenkaan. Mai ei tule koskaan elämänsä aikana enää syömään tulehduskipulääkkeitä eikä Mai tule koskaan saamaan pentuja. Kaikissa edellä mainituissa tapauksissa on erittäin suuri riski munuaisten suhteen. Vielähän ei tiedetä onko tullut pysyviä vaurioita vai toipuko tyttö mahdollisesti kokonaan koettelemuksestaan. Suhde kokonaan toipumiselle on 50%.

Maipun kotiin palaaminen sai Kibon hieman kurtistelemaan kulmiaan, mutta ei aikaakaan kun ne jo tanssivat omaa iltatanssiaan. Eikä Kibon kurtistelusta ollut enää merkkiäkään.

 
 
Mai söi illalla hyvin ihan pelkkää nappulaa, halusi leikkiä älypallolla. Tästä tosin aiheutui ripulia! Mikä tarkoitti auttamatta sitä, että juostiin koko yö Main kanssa ulkona.
 
Maanantain aikana Mai on syönyt jonkun verran, ei kovin hyvin mutta vähän kuitenkin kerrallaan. Soitettiin varmuuden vuoksi Viikkiin ja lääkäri oli sitä mieltä että tilane on ok. Mai on pirteä (=kiusaa Kiboa), juo ja pissa normisti. Tutkailtiin neidin niskanahkaa joka ei oikeen kunnolla palautunut. Läkäri sanoikin naurahtaen, että ei tuollaiselta potilaalta niskanahasta kokeilla mitään vaan tsekataan lapaluiden kohdalta ja tutkaillaan ikeniä. Tällä saralla kaikki loistavasti!!
 
 
Nyt sitten jännitetään millaiset tulokset huomenna tulee....
Täytyy sanoa, että kyllä nää tälläset keväät alkaa jo riittämään!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti